heaven-up-here-2018-02-24-web
lör 24 februari 2018 20:00–01:00

Ambivalensen & Light Vibes

Ambivalensen

Norrlandsduon Ambivalensen består av Sandra Eberskoug (Östersund) och Joel Rönnbäck (Luleå). Bandet föddes hösten 2013 i en KTH-studentkorridor där Sandra och Joel hade lyckats mygla till sig boende trots att ingen av dem studerade. Joel råkade höra Sandra sjunga och bad henne att lägga sång på ett av hans projekt vilket ledde till ett möte på Café String på Södermalm där de satte sig med ett anteckningsblock för att ta över hela världen.

Det tog ett år av arbete innan deras självbetitlade EP, Ambivalensen, såg dagens ljus. EP:n skrevs, producerades och mixades av bandmedlemmarna i ett vardagsrum på Bondegatan.

I augusti 2017 släppte bandet singeln, ”Allt för mig” – en poplåt som beskriver känslan att vara såpass över öronen kär i någon att det blir till ens hela existens. Det är med stor spänning vi välkomnar Ambivalensen till Landets övervåning, en lördag i februari.

Light Vibes

Efter mer än fem års arbete är Light Vibes - aka Erik Klinga och Mathias Zachrisson - äntligen redo att presentera sig själva med debut-EP Following, som anländer den 20 april via nystartade Stockholmslabeln Fading Trails Recordings, inför ett kommande debutalbum. Leadsingeln och titelspåret "Following" bjuder på ett ljudlandskap över enskilda öar, där vi inte pratar om känslor utan dansar i tystnad i experimentellt psykpopformat och anländer i slutet av februari i samband med att bandet presenterar sig själva hos Heaven Up Here på Landet i Stockholm den 24 februari.