heaven-up-here-2018-12-04-web
ons 5 december 2018 20:00–00:00

Cecilia Nordlund och Fullmånen Från Helvetet & Maja Johansson

Cecilia Nordlund och Fullmånen Från Helvetet

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet är ett samarbete mellan pop- och rocksångerskan Cecilia Nordlund, cellisten Åsa Gjerstad, oljudskompositören Julia Giertz och multiinstrumentalisten Lotta Wenglén. Med sig 5 dec har de även keyboardisten och oljudsmakaren Christina Svärdström och skrivmaskins-noise-artisten Helena Fa Jurén.

Den 28 november släpps ”Åska och Blod”, bandets första fullängdsalbum. Annika Norlin, som tjuvlyssnat på albumet, beskriver deras musik så här: ”Det är en klar höstdag och du går in i en kyrka för att undersöka dess vackra arkitektur. Bakom dig stängs dörrarna. Alla ljus släcks. Alla kvinnor som dog i häxprocesserna på 1600-talet dyker upp för att hemsöka dig resten av livet. En av dem har en förvånansvärt klar röst. De spelar instrument i underjorden. De tar sig in i ditt huvud och ifrågasätter dina vardagsval. Det ringer fortfarande i huvudet.”

Det blir vemodiga drömbanor från mossiga urskogar till ödsliga storstadsgator med hårda beats, drömska oljudsmattor och dystra gitarrslingor – men även de mest personliga och politiska texter som popveteranen Cecilia Nordlund någonsin skrivit.

Maja Johansson

I slutet av November släpps Maja Johanssons ”EP 2”, uppföljaren till förra årets ”EP 1” som mottogs med glädjejubel. Liksom förra gången springer ”EP 2” ur ett samarbete med Måns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmö. Resultatet är en säregen blandning av indie, pop och progg med svenska texter. Blodigt allvar och svärta, vemod och kärlekslängtan i en skör men självklar enhet.