heaven-up-here-2016-10-29 webb
lör 29 oktober 2016 20:00–01:00

Hater & My Sound of Silence

Hater

Malmökvartetten Hater introducerade sig själva i somras med debutsingeln "Radius". Hater bildades tidigare i år av Caroline Landahl, Måns Leonartsson, Adam Agace och Lukas Thomasson som alla tidigare spelat i andra konstellationer, och spelade snart in sin debut-EP tillsammans med producenten Joakim Lindberg (MF/MB/, YAST, Hey Elbow etc).

Med Landahls släpigt vackra och medryckande sång i förgrunden bjuder Hater på ett sound som är lika mycket influerat av dagens indiepopband som Alvvays, The Radio Dept. och Melody's Echo Chamber som av klassiska akter som Violent Femmes, Neil Young och The Pretenders. Haters debut-EP “Radius” släpptes den 8 juli via Stockholmsetiketten PNKSLM Recordings och i februari släpps deras debutalbum.

My Sound of Silence

Duon My Sound of Silence består av Helena Andersson och Therese Lithner. De kommer direkt till Heaven Up Here från en Tysklandsturné och ett gig i hemstaden Umeå. Med sig har de bland annat jättenya singeln ”Igen” (deras första släpp på svenska). My Sound of Silence gör sorgsen pop med en vass nerv. Musiken bottnar i en blandning av rockstrukturer, starka popmelodier, lo-fi och tungsint indie/folk. Debutalbumet “Low Velocity Bullets” släpptes på det tyska bolaget Dock7Records i april 2016 och möttes av fina recensioner både hemma i Sverige och i Tyskland.