heaven-up-here-2018-04-28-A3-72dpi
lör 28 april 2018 20:00–01:00

Heaven Up Here's 7-årsfest

Björns vänner

”Indiesveriges kanske mesta kultband” – det legendariska bandet Björns vänner lade grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som ”Åkrar och himmel” och ”Vad ska jag med ett foto på dig?” där sångaren och låtskrivaren Richard Schicke då, som nu, briljerar i one-liners och texter som tar lyssnaren långt ut i världen och långt in i vardagen.

Musiken präglas av stora känslor kring smala perspektiv, självironi, självömkan och självutlämnande samt en hel del humor för balansens skull. Låtarna finner människor i diverse stadier av krisande. Det ges inte många lösningar som verkar vara annat än tillfälliga, uppgivna kompromisser.

Bandet lade aldrig av och 2014 släppte de, efter en viss tids frånvaro, det fantastiska albumet ”Ni har stulit våra drömmar” med bl.a. låten ”Print screen”. Sedan dess har de fortsatt att släppa fantastiska låtar gång på gång och vägrat dö. Den 6 april släpps den tredje-fjärde plattan "Smyger i skuggorna".

Dundret

Dundret är ett Stockholmsbaserat band som föddes en kväll på baren Carmen där fyra personer möttes och pratade drömmar och musik. De drömmarna tog formen av ett lågfjäll - och sedan blev det musik också. Dundret spelar lagom smutsig pop med inslag från psyk- och punkgenren med poetiska texter på både svenska och engelska som handlar om det som gör ont och det som känns. Som ett muller i moll.

Dundret bildades i februari 2017 och har trots sin korta tid som band hunnit släppa sin debutsingel Åran. Härnäst är det släpp av ny musik som står på agendan, och att spela på Heaven up Here!

Dundret är Frida Claeson Johansson (gitarr), Siri Hill (röst/synth), Veronica Lagerman Lindblom (slagverk) och Kristina Sandahl (bas).

Ella Blixt

Ella Blixt är en stockholmsbaserad låtskrivare, producent och musiker med rötterna i Hultsfred. Genom åren har hon haft hjärta, hjärna, tänder och fötter i många olika projekt. Under flera år bodde och arbetade hon i Berlin med projekt kopplade till indiebolaget Morr Music. Sedan dess har hon tagit sig an nya älsklingar i nya instrument och tillvägagångssätt i nya mindre eller större samarbeten. Vid sidan av alla projekt har Ella skrivit mängder av låtar som blivit liggandes på hög, tappats bort eller har fått följa med längs vägen som kompisar från förr. Nya tillkommer hela tiden.

Det kanske krävdes en hel sommar ensam i ett torp i småland för att Ella skulle plocka upp låtarna en efter en och undersöka vad de skulle kunna erbjuda. Lekfullt, nyfiket och med inspiration av olika eror, genrer och uttryck har hon låtit sångerna växa till färgglada popfantasier som bara låter som hennes egna. Debutsingeln Winners släpptes i oktober förra året och i december kom en fyra spårs-ep med namnet “Broken EP”. Vid sin sida i produktionen har hon haft Christina Svärdström. I samband med ep-släppet var Ella på en veckolång turné i Japan tillsammans med isländska Sóley.