Heaven Up Here 2020-01-25
lör 25 januari 2020 20:00–01:00

Heaven Up Here's 9-årsfest

Honungsvägen

2017 släppte Honungsvägen numera semi-legendariska singlarna ”Istid” och följde snabbt upp ”Kalla mig för Satan”. Singeln ”Inga Skor” luktar Byrds och Woods lång väg och skrev bara under på vilket unikt band Honungsvägen är.

Debutalbumet släpptes 2019 hyllades av kritikerna som ett av de bästa 2019 och är nominerat till årets pop på Manifestgalan. Popmani skriver att "sällan har en skiva varit så efterlängtad" och att skivan når "långt över förväntan". HYMN kallar albumet en låtskatt av Norrlands främsta låtskrivare. Nöjesguiden skriver "Det här är verkligen oförklarligt bra. För hur skulle man kunna beskriva att Henrik Ojas popsånger är små skira ovärderliga pärlor, fulla av hjärteknipande melodier och sirliga detaljer."

Honungsvägen är Henrik Oja, Christina Karlsson och Daniel Berglund. Henrik Oja har skrivit musiken, och Christina Karlsson, Annika Norlin, Martin Abrahamsson och Mattias Alkberg har skrivit texterna.

Indiekid Aurelia

Indiekid Aurelia är gitarrpop på svenska med inslag av postrock. Umeåtrion kombinerar ärliga texter med dansanta rytmer, och knådar med teman såsom natur och rum. I november 2018 kom debutalbumet Meteorologen, och följdes i höstas upp av EP:n Mitt hus. Den innehåller bland annat låtarna Klädkammaren, Gästrummet och Vinden, och berör ämnen som ovillkorlig kärlek, identitetskris och konsumtionsångest. Receptionen har varit mycket positiv och låtarna har dykt upp på spellistor som ”New music friday” och ”Indie Highlights” hos Spotify Sverige.