heaven up here 2016-04-16 webb
lör 16 april 2016 20:00–01:00

Katohjärta & DRIFTER

Katohjärta

Du vet den där känslan när du hör ett band och på några sekunder vet att du skulle vilja vara med där. Att det där bandet har något som du vill vara med om. Som Katohjärta. Raka poplåtar om livet och kärleken. 90­talsdoftande melodier. Osminkad närvaro. Du kanske inte kan bli med i bandet, men du får i alla fall stå i publiken.

Katohjärta är ett fynd från Umeås ständigt imponerande musikscen. Kvartetten gör ren gitarr-pop på svenska. “Förlåt för igår, det var kaos” är namnet på Katohjärtas debut-EP. Gaffa la ord på debuten på följande sätt: “…denna utgivning förtjänar att bli prisad för hur fyra korta låtar kan vara så direkta men ändå så berörande.”.

DRIFTER

DRIFTER är Staffan John Sigvard (We are the Storm) och Martin Sandström (Jeniferever // Stiu nu Stiu). DRIFTER blev till i slutet av 2015 efter år och år av snack medlemmarna emellan om att börja göra musik ihop som ett band.

DRIFTER utgörs av två personer men skapar ljud som en kvintett eller sextett, dock utan allt den där indolenta humbugen så som backtracks, datormaskiner osv. DRIFTER är ett malande melodiöst vidunder, som inkorporerar det mesta som kommer i dess väg. Allt och alla får (och måste) vara med.

DRIFTER kommer spela in sitt första släpp under våren.