konst och musik 2016-06-11 webb
lör 11 juni 2016 18:00–03:00

Konst & Musikfestivalen 2016

NY FESTIVAL PÅ SÖDERMALM

Nja, inte helt sant kanske - Konst- & Musikfestivalen börjar bli smått etablerad. För tredje året i rad arrangerar vi i konstskolans Basis lummiga trädgård på Södermalm.

Festivalen blandar den bästa nya musiken med spännande ny konst i en salig eklektisk röra. På menyn står fem liveband, performance med Zirkus Loko-motiv, konstnärer som gör graffiti, ljud- och filminstallationer. Kvällen avslutas med DJ-set inomhus fram till natten.

PÅ SCEN I TRÄDGÅRDEN:

Skriet

Det vackra och det våldsamma i symbios – så skulle S K R I E T kunna beskrivas. S K R I E T är Isak Sundström och Jacob Frössén. Tillsammans utgör de en hyllad duo, ett suggestivt musikprojekt som bildades som av en händelse när de två vännerna lekte fram låtar på en vind med hjälp av endast en synt, en elgitarr och en stor golvpuka.

Psykofant

Psykofant bildades i Stockholm 2014 och har till sina medlemmars största förvåning smugit sig in i det svenska folkhemmets medvetande och har etablerat sig som en betydande kugge i hjulet hos Stockholms musikscen. Med låtar som Shorelinevänstern, som spelades sporadiskt på P3 och som Fredrik Strage kallade "den mest pantade punklåten sen Mob 47s "Fuck Bowie" har Psykofants agenda varit ett hett debatterade ämne hos kulturkritikerna. Shiva, Tora, Matida, Simon och John spelar i Sveriges farligaste band, fånga dom om ni kan.

Avec Luna

Avec Luna är ett band från Umeå med snart två år i bagaget. Bandet föddes en aprilkväll på en av bandmedlemmarnas vind och sedan dess har de spelat ihop. De fem tjejerna blandar det svenska och det engelska språket med drömska och svävande melodier. De kallar själva sin musik mardrömspop och hoppas på fullt ös och mycket dans!

Saigon

Saigon har figurerat som ett viktigt inslag på den svenska alternativa popscenen de senaste åren, och med ett gäng turnéer i ryggen har de även fans internationellt. Mörka syntmattor, trubbiga monotona beats och eleganta gitarrer varvas ofta med livfulla melodier. Istället för att vara ett mekaniskt koncept, en noga uttänkt blandning av influenser - är de ett band, ett kollektiv av människor utan någon särskild konstnärlig ledare, med en stark integritet och vilja att experimentera. Färskt material släpps nu i vår och Saigon föds åter igen som en ännu mer starkt lysande stjärna i synthpop-rymden.

Luntgatan Girls

Luntgatan Girls är ett popband i Norrköping med rötterna i Hultsfred. Musiksidan grrrl-collection beskriver musiken som: "Grym lo-fi casiopop av lika delar gullighet och fuck off-attityd." 2013 släpptes debut-epn: "vakna somna vakna". och därefter har två singlar släppts, "Tråkig" samt "Håll Käften". "Håll käften" är även vinjettlåt till podden "glädjeflickorna" med bland annat Lady Dahmer.