heaven up here 2016-04-30
lör 30 april 2016 20:00–01:00

Lava Bangs & Mansion

Lava Bangs

Lava Bangs måste upplevas! Kända som en explosiv och grym liveakt med musik som är skramlig och melodisk kombinerar de både lek och allvar med fingertoppskänsla. Senast de spelade på Heaven Up Here, då som The Volcano, var tillsammans med Dolores Haze 2014. Vi är sjukt peppade på att få besök av dem igen, den här gången med ett strålande debutalbum med på tåget!

Albumet Quit Continue spelades in under de varmaste sommarveckorna under 2015 tillsammans med producenten Henryk Lipp. Resultatet blev en magnifik 10 låtar lång skiva som fått lysande respons både i Sverige och internationellt. Albumets singlar Ouch! och Quit Continue har bland annat spelats på P3, Amazing Radio och Radio Peru. HYMN.se skrev att Lava Bangs var en av de musikaliska akter man absolut ska hålla utkik efter år 2016. Gaffa.se gav albumet 4 av 6 stjärnor och Louder Than War gav den 8 av 10. Lava Bangs är redo att ta över världen.

Mansion

Melodisk postpunk paketerat i ett hav av reverb. Soundet är stort, suggestivt, omisskännligt melankoliskt och Gbg-dekadent. Allt samman toppas av Li Frögårds karaktäristiska röst.

Mansion har varit några varv runt Göteborg de senaste åren och hörts på bl.a. Galagos bokmässefest, IMÄI-gala, Sommarmelad mm. Precis exakt just nu jobbas det med en efterlängtad debut-EP som beräknas släppas under våren.