heaven-up-here-2021-12-18
lör 18 december 2021 20:00–01:00

Linnea Jansson & Dromedar

Linnea Jansson

På Molkoms folkhögskola 1943 skrev Karin Oscarsson om systrar, hopp, vardagslivets kamp och hjältinnor. Mötet med hennes texter har nu blivit till kompositioner utav barnbarnet Linnea Jansson. Molkom 1943 är en slags tidslåtar, ögonblick från tidigare generationer, ljud av framtid, fotografier och drömmar, arbete och kärlek. Olika tider möts och smälter ihop genom musik.

Jag möter min mormor på mitten Mellan kaffekoppar och min egen junta Ett arv Jag tonsätter

”Med hjälp av mina kamrater har jag skapat musiken, på samma sätt som mormor skapade med sina vänner under syjuntorna.” En musikalisk brodyr, från det lilla till det stora, från det vardagliga till det festliga.

Musiker: Linnea Jansson – Vokal och synt Amanda Lindgren – Trumset och blås Åsa Johnsen – Gitarr Katharina Grubmüller – Bas Sara Karkkonen – Synt

Dromedar

Dromedar är en Stockholmsbaserad trio bestående av Elin Callmer (gitarr & sång), David Zardini (trummor) och Erik Sandqvist (orgel, synthar & saxofon). Dromedar rör sig mellan pop och rock. I musiken märks bandets förkärlek till det skramliga och medryckande. Det är starka melodier, egensinnigt ljudlandskap och raka texter på svenska. Dromedar släppte sin självbetitlade debut-EP i juni 2021, vilket firades med en releasespelning på Plan B i Malmö. Men nu, som en tidig julklapp, gör bandet äntligen sin första spelning på hemmaplan i Stockholm på Heaven Up Here.

DJ: Astrid Arnamo (Mind Fuzz)

Får det lov och vara lite härliga grooves, skränig fuzz eller bitterljuv pop? Astrid serverar sina favoriter ur skivbacken och förtrollar er med en blandning som legat och dragit sig sedan 60-talet. Hon älskar soul, funk, disko, psych, kraut, indie och synth och det kommer hon också få er att göra denna kväll.