heaven-up-here-2017-09-30-web-v2
lör 30 september 2017 20:00–01:00

Makeout Point & Summer Kid

Makeout Point

Singelaktuella Makeout Point är bandet som spelar kraftfull indiepop målat i lager av shoegaze, midwest-emo och punk. De beskriver själva musiken som ”våldsindie” så man kan förvänta sig lika delar moshpit som hångel.

Trotts att de enbart har ett aktivt år på nacken och två låtar släppta så har de uppmärksammats både i svenska och internationella musikbloggar i länder som USA, Kanada, Japan och Storbritannien.

Nu inviger dom livehösten på landets övervåning och är mer taggade än någonsin.

Summer Kid

Summer Kid är en popduo från Falun, Dalarna, bestående av Martin Eriksson och Karolina Nordman. Duons första singel All That I Know (Genius Love) premiärspelades av P3, nominerades till årets låt på Dalarnas egen grammisgala och vann pris för årets musikvideo.

I september släpptes äntligen nya singeln ”Bike” som rönte stor uppmärksamhet i indiekretsar (och blev stor på Island!).

Nu väntar spelningar, nya videor och flera spännande releaser för popduon som liknats vid Jens Lekman, Jonathan Richman och Magnetic Fields. Summer Kid är stora gester, triviala berättelser och melodiös handklappspop på en och samma gång. Summer Kid sjunger om känslan av att cykla på sommaren, om den där människan du så gärna ville ha och den där chansen som du skulle ta. De bjuder på historier om hjärtsmärta, picnicäventyr och stalkers. Samt en och annan diss av kungahuset.