Heaven Up Here 2020-02-29
lör 29 februari 2020 20:00–01:00

Mathias Zachrisson & W3bben

Mathias Zachrisson

Mathias Zachrisson från Sandviken har tidigare nått framgångar i såväl gruppen Simian Ghost som Light Vibes. Nu debuterar Mathias som soloartist med lyrik på svenska.

Med djupsinnig och personlig närvaro värnar han kärleksfullt om albumkonceptet och bjuder på en musikalisk resa med sådan förtrollande precision vilken sätter djupa avtryck hos lyssnaren.

Genomtänkt detaljrikedom präglar Mathias unika uttryck med brett spektra influenser från ett orkestralt 60/70-tal och det är ofrånkomligt att börja tänka på ifall Mathias verkligen spelar alla klingande instrument själv.

Med androgyn röst speglar snillrika melodier skört hans poetiskt målande lyrik teman om ensamhet, alkoholmissbruk, psykisk ohälsa, destruktiva maskulinitetsnormer och identitet. Alltid med ett välkomnande rum för mottagarens personliga tolkning. Mathias musik sträcker ut en varm hand snarare än dikterar mottagarens känslor.

I vår släpps albumet ”Vinrött Leende & Oskyldigt Grön” och det är lätt att se detta album göra stort avtryck i den svenska popmyllan och beröra många framöver. Första singeln "Kameleont" släpps 28e februari.

W3bben

W3bben spelar manisk pop i ett vardagligt universum av lust och ångest. Det handlar om viktiga samtal på nattbussen och killar som röker bort sin prime time. Under senaste året har de gjort flera ruschiga spelningar i Göteborg och Malmö, missa inte deras debut i Stockholm!