Brink + Sunny A.M.
ons 14 juni 2023 19:00–23:00

Mathilda Brink releasefest & Sunny A.M.


Arrangemanget genomförs med stöd av Stockholms stad, Svensk Live – Indigo och Kulturrådet och sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Mathilda Brink (releasefest)

Göteborgsbaserade Mathilda Brink trädde fram som en av Sveriges mest intressanta unga artister när debutalbumet Maestro släpptes 2019. Albumet hyllades av bland annat Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, Sonic och Nöjesguiden. Under åren har Mathilda Brink mötts av jämförelser med artister som Angel Olsen – eller som en mix av Dungen och Alice Boman, och även delat scen med band som Slowgold, Dolce och Moonica Mac. 2022 återvände Mathilda Brink med singlarna Tusensköna och Har du råd.

Den 12 maj 2023 släpper Mathilda Brink sitt nya album Glimmingen via Stockholmsbaserade Fading Trails Recordings. Glimmingen är en 10 spår lång samling som visar på en annan sida av Mathilda Brinks musik och låtskrivande, samtidigt har Brink blivit mer personlig än tidigare. Albumet är en avspegling av vår samtid och visar en avsaknad på något bättre – både hos människor i stort men också världen. På Glimmingen kan man höra spår av folkrock, indierock, shoegaze och freak folk. Låtar har skrivits spritt under en längre period och albumet spelades in under ett år tillsammans med producenterna Thomas Frank i studio Ljudvalvet och Klara Goliger i Music-a-matic.

Sunny A.M.

Sunny A.M. (Stockholm) spelar neo-psychedelia med influenser från tropiska platser och cowboys, med melodiska gitarrer och dansvänliga rytmer. Bandet släppte den första EP:n "All the Lights On" i januari år och har hunnit göra turnédebut både på klubb och surf-festival i Portugal. Sunny A.M. är en kvartett bestående av Joana Brito, Joakim Sandegård, Johanna Hansson och Linn Johannesson.