heaven-up-here-2018-05-25
fre 25 maj 2018 20:00–01:00

Mutant Gredelin & Hey Gloria (NO)

Mutant Gredelin

Varför görs det så lite gitarrmusik nuförtiden? Vad hände med den där härliga slackerstämningen som finns i all vår favoritmusik från 90-talet? Varför bryr sig folk så mycket om en massa saker?

Det var såna frågor som drev Oscar Widegren och Zebastian Swartz till att starta sitt drömprojekt och göra shoegaze på svenska. Efter flera år av tomt prat, en flytt till Stockholm och testande med olika musiker så blev det till slut med Axel Larsson bakom trummorna som ett minialbum spelades in. Singeln Hornsgatan Dreamin’ släpptes tidigare i år och nu laddar gruppen för ytterligare singel- och albumsläpp senare under våren. För den riktigt otålige finns dock hela minialbumet att köpa på en limiterad minidiscutgåva redan nu.

På Landet får gruppen också sällskap av Sara Öberg och Daniel Ögren. Det blir, enligt Mutant Gredelin själva, en riktig pangkväll.

Hey Gloria

Hey Gloria er en del av den alternativa rockscenen i Trondheim. Bandet har skapat sitt egna lo-fi universum med inslag av industriell och avantgardisk rock ´n roll.

Hey Gloria är här för att förändra den förutsägbara och den intetsägande musikvärld som lagt sig som ett grått töcken över universum. Här för att färglägga dimman och för att bryta strömmen.

Med Håkon Brunborgs skrikande altfiol och med Jonathan Fimlands mosande bas spelar Håkon Kvams trummor in oss i en monoton och mäktig utopi. Kristin Wensel Ellingsens tunga gitarrspel klingar som Norges nya kampsång och Linnea Janssons poesi gör kaos i kroppen.

Hey Gloria glorifierar enkla riff och rockens galenskap.

"Hey Gloria har fått til den samme vibben som Velvet Underground var helt rå på! Rett fram nydelig! Mer av dette, vær så snill Hey Gloria!" - NRK P3

"Litt Velvet Undergroundsk, og det trenger verden mer av." - Deichmanske Bibliotek, Musikkavdelingen

"Urørt-redaksjonen så i sommer Hey Gloria på Ladehammerfestivalen. Da ble vi blåst i bakken over at vi ikke hadde hørt de før og begeistra så mye! Dette er fett produsert, det er en sånn deilig framoverlendt rocketilnærming, når man ikke prøver å kopiere noe tidligere, men heller prøve å pushe litt videre." - NRK Urørt