HUH221008 2-1
lör 8 oktober 2022 20:00–01:00

Releasefest Lilla Parasit & La La Superstar

DJ: Sing a Song Fighter

Lilla Parasit

Lilla Parasit har funnits sedan 2017, men har bara haft en handfull spelningar. Våren 2020 släpptes debutskivan, en liten samling intrikata, känslosamma, bombastiska och ibland sköra låtar. Lite gitarr-ös, lite lo-fi, lite tjocka lager av ljudbilder. Tänkte att nu är vi redo att visa upp allt det här. Det gick som det gick, en pandemi kom emellan, och sedan dess har bandet bytt medlemmar för andra gången. Men nu så! Det blir både en försenad releasefest för skivan och lite hintar om vad som kommer komma härnäst.

Lilla Parasit är Stockholmsbandet Melbys egen Are Engen Steinsholms andra projekt och består av medlemmar från bland annat Star of Heaven och Me and My Kites. Debutalbumet ”Lilla Parasit” släpptes i mars 2020 på Rama Lama Records.

La La Superstar

La La Superstar är ett popband som inte vet exakt vad pop betyder. Nostalgiska melodier och energiska trummor karaktäriserar stjärnskottet från Östersund. En eklektisk blandning influenser till trots genomsyras bandet av en opolerad, punkig attityd och DIY.

Sedan starten i slutet av 2020 har bandet hunnit med att släppa två album år 2021, ”Danceworld” och ”Blue Flower Venus”, ha hyllade konserter som förband till bob hund och spela på Storsjöyran.

DJ: Sing a Song Fighter

Sing a song fighter är DIY-aktivisten och mångsysslaren Karl Jonas Winqvists (First Floor Power, Blood Music, programledare på “Kalejdoskop” i SR P2) musikaliska paraply med obegränsad plats för upptåg och samarbeten. Det är också namnet för hans skivbolag som sedan starten för 7 år sedan har gett ut massvis med spännande musik (Iiris Viljanen, Shida Shahabi, Dina Ögon, afrikanska sensationen Wau Wau Collectif, Torkel Rasmusson m.m.) och för otaliga konsertserier som han arrangerat i Stockholm.