Heaven Up Here 2017-01-28
lör 28 januari 2017 19:00–00:00

These Heavy Clouds & Deerest

Det är dags för årets första klubb! These Heavy Clouds släpper sin andra singel från den kommande debut-EPn 1 februari, och DEEREST släpper sin debut-EP i slutet av januari. Detta måste såklart uppmärksammas, så lördagen den 28 januari bjuder vi in till dubbel releasefest för de här två guldkornen!

These Heavy Clouds

När Sabina Wärme (Systraskap) startar soloprojekt är det med musik som får det att skava lite själen. Tänk dig att du blandar ett kl 02:45-dansgolv, de sista dagarna av sommaren och en livskris med en burk pärlemorglitter och ett brustet hjärta. Nånstans i den röran hittar du These Heavy Clouds.

Live samsas tunga elektroniska beats med stråkar och glittra syntslingor. Soundet har beskrivits som mörk popmagi.

I oktober släpptes singeln ”Den här hösten kommer döda mig” och i samband med det gjordes ett fåtal livespelningar, bland annat på Under Bron i Stockholm. I februari kommer singel nummer två, och senare under våren släpps debut-ep:n ”Jag var molnen”. Hela ep:n produceras tillsammans med Lisa Gagerman.

DEEREST

DEEREST är namnet på Linnéa Talps musikaliska pseudonym. Med influenser som Chelsea Wolfe, Stina Nordenstam och Portishead utgörs musiken av ambient artpop med inslag av postrock, drömmiga gitarrer, stora trummor och en röst som slår oss rakt i ansiktet.

Debutsingeln ”Will you carry me” släpptes sent i november och blev omnämnd av bloggar som HYMN, Popmani och Soundchips. DEEREST spås ha framtiden för sig och om musiken har det sagts att "...hon målar upp en ljudbild som man inte vill annat än gå vilse i...".

Bakom DEEREST finns Linnéa Talp (sång/elgitarr), Sandra Karlsson (elgitarr), Isabell Gustafsson-Ny (synthar) och Max Häggberg (trummor). Bandet bildades sommaren 2016 är nu aktuella med debut-Epn ”XX”, producerad tillsammans med György Barocsai från Svenska Grammofonstudion (Bob Hund och Mattias Alkberg).