heavenuphere-2017-10-28
lör 28 oktober 2017 20:00–01:00

Wy & Radula

Wy

Det gamla äkta kärleksparet Ebba och Michel bildade Wy 2015 efter flera år med att spela i band tillsammans. Deras gitarrstyrda pop är drömmande och melankolisk och med Ebbas särskiljande röst lyckas de skära igenom bruset och fram till din själ.

Deras debut EP "Never Was" har fått internationella lovord och de efterföljande singlarna har plockats upp av både nationell och internationell radio. Med sin ständigt växande fanskar online och ett unikt konstnärligt tillvägagångssätt har Wy visat sig vara en sorglig kraft att räkna med.

I mitten av oktober släpps duons debutalbum "Okay". Det är 10 mjuka anthems om självtvivel, social ångest och sökandet efter lycka. Som sanna mästare av melankolisk pop kan Wy's musik få dig att gråta medan solen fortfarande tittar in genom fönstret.

Radula

Vissa känner kanske Radula som ett annat namn för rivtunga, som återfinns hos blötdjur, till exempel sniglar. Andra har kanske redan hört (eller kommer nu få veta) att Radula är en musikgrupp från landet som gömt sig i en källare i Stockholm och skrivit låtar. Radula är tre och ljuden är många. Du kan kalla det indiepop (eller rock?), lugg, klagande gitarrer, längtan efter solen på en kust i väster och retliga melodier som blir till maskar i öronen. Orden kunde kanske tillhöra en nykär men snart dumpad tonåring som ändå fattat vart allt är på väg och insikten om att vid trettio kommer allt förmodligen kännas exakt lika starkt som nu. Dom av oss som minns blandbands-byten som förgyllde ens liv ett kvarts sekel tillbaka känner förmodligen igen sig men som alla vuxna tonåringar redan fattat så går allt ändå bara runt runt.

Radula består av Hillevi Duus (även medlem i banden Growth och Hunt), Tove Möller (To All My Friends) och Ella Blixt (Nikita och Berlinbaserade It's A Musical).

I februari släpptes Radulas första singel "Scarlett / Serious" på Lazy Octopus Records. I maj släpptes andra singeln "Never Scared" och den 9 juni släpptes EP:n "Beyond Tears" på kassett. Nu senast i september kom grymma singeln "Oh Oh Oh".